מתכון

פוקאצ’ה סביח

פוקאצ'ה עם הטופינג הכי ישראלי שיש

5,572 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פוקצ'ה. צילום: shutterstock
פוקצ'ה. צילום: shutterstock

כמו ישראלי אמיתי אלון יכול לאכול חציל שרוף עם טחינה כל יום, כל היום. חן מיצתה את הטעמים האלה לפני עשור. כדי שיוכלו לשבת יחד לארוחת ערב הם פיתחו פוקאצ’סביח. בהתחלה זו היתה פוקאצ’ה, שעל חצי ממנה חציל וטחינה ועל החצי השני טופינג משתנה. בהמשך החציל הסתנן מעבר לגבול והתווספה גם ביצה קשה. אם כבר יש חציל וגם ביצה, אז למה לא כוסברה? ועגבניות? ובצל? ובעצם סביח.

שימו לב: הבצק דורש שעתיים התפחה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג סביח

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה במהירות הכי נמוכה. לשים 10 דקות אחרי שהמים נטמעו בבצק.

2

מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה ומתפיחים מחוץ למקרר כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים ומניחים על משטח עבודה מקומח למנוחה של כ- 30 דקות.

4

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בינתיים מכינים את הטופינג

5

קולים חציל על להבה גלויה כ- 10 דקות מכל צד עד שהקליפה נחרכת. קולפים, מפרקים את התוכן לפיסות גדולות ומניחים במסננת (רצוי מפלסטיק) להגיר נוזלים.

6

מחממים שמן בגובה 3-2 ס”מ במחבת קטנה ומטגנים פלפל חריף כ- 10 דקות. מדי פעם מנענעים מעט את המחבת כדי להפוך את הפלפל. נפטרים מהגרעינים וקוצצים.

מעצבים פוקאצ’ות ואופים

7

מותחים ומועכים את כדורי הבצק ל- 2 אליפסות שטוחות. מניחים בתבנית ומייצרים מעט שקעים על פני הבצק בעזרת האצבעות. מושחים בשמן זית ומפזרים מלח גס. אופים כ- 10 דקות עד שהבצק מזהיב.

8

מוציאים את הפוקאצ’ות מהתנור ומסדרים עליהן את כל רכיבי הסביח. מחזירים לתנור ל- 3-2 דקות נוספות (לא חובה) ומגישים.