מתכון

פוקצ'ה דקה ללא שמרים עם עגבניות ופרובולונה

פוקצ'ה לא שגרתית שמגיעה מאזור ליגוריה באיטליה. למעשה זו עוגה פריכה עם מילוי חם, שהבצק שלה מזכיר שטרודל

20,346 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פוקצ'ה דקה ללא שמרים עם עגבניות ופרובולונה של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ
פוקצ'ה דקה ללא שמרים עם עגבניות ופרובולונה של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לפוקצ'ה

אופן ההכנה

לבצק

1

ממסים את המלח במים ומערבבים עם הקמח. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים במהירות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. יוצרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 סנטימטרים. מכסים בניילון נצמד ומניחים כשעה בטמפרטורת החדר.

2

מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את הגבינה המגוררת עם החלב כדי להפוך אותה נוחה יותר למריחה. על משטח העבודה מרדדים גליל אחד של הבצק למלבן בגודל 40X30 ס"מ. הבצק צריך להיות דק מאוד וגמיש. מניחים אותו על תבנית האפייה המשומנת. יוצקים מעל את המילוי, אך משאירים מרווח ריק בצדדים.

3

מרדדים את החלק השני של הבצק לאותו הגודל ומניחים מעל המילוי. מדביקים ואוטמים את השוליים, משמנים מעט מעל ומחוררים את הפוקצ'ה בעזרת מזלג.

4

חוצים את עגבניות השרי ומפזרים אותן מעל, זורים מלח גס. אופים במשך כ-15-20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב יפה. מגישים חם.