מתכון

פטאייר חזיר

בצק הפטאייר של "הבסטה" מועשר בחמאה וחלב והוא רך ופריך יותר מבצק הפטאייר המסורתי

837 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פטאייר חזיר של איתי הרגיל. צילום: דניאל לילה
פטאייר חזיר של איתי הרגיל. צילום: דניאל לילה

פטאייר ממולא בבשר או בגבינה הוא חלק מן המועג'נת – מגוון של מאפים ממולאים מטוגנים, מבושלים או אפויים, שנהוג להגישם במפגשים חברתיים ובאירועים בכל העולם הערבי.  השינוי המהותי כאן הוא השימוש בבשר החזיר כמלית – רחוק מאוד מהמקור, אבל הבשר הדשן והרך הופך כל ביס למעודן והוא מרגיש ממש בבית בתוך הכיסנים השחומים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

שמים בקערה את כל החומרים ולשים ביד 5 דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ולא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעתיים –תלוי במזג האוויר). מרגע שהבצק הכפיל את נפחו שומרים במקרר עד השימוש (הבצק יישמר עד 3 ימים).

מכינים את המלית

2

ממיסים חמאה במחבת רחבה ומטגנים בצל 7-6 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מצננים.

3

מערבבים את הבצל המטוגן עם יתר חומרי המלית.

ממלאים את הכיסנים, מטגנים ומגישים

4

מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 15 ס"מ ועובי כ- 2.5 מ"מ ומניחים כף וחצי מהמלית במרכז כל עיגול. מרטיבים את השוליים ומקפלים לחצי סהר. מהדקים את השוליים בעזרת מזלג.

5

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסנים 2 דקות להזהבה. אם אחרי דקה הם צפים, הופכים אותם כדי שיטוגנו גם מהצד השני. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג.

ue