מתכון

פַּטֶה כבדי עוף ואגוזים

פטה ריחני ועשיר במרקם ובטעם. החלפת החמאה באגוזי מלך מכשירה ומעשירה את המתכון בלי שתרגישו בחסרונה

61,078 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
פַּטֶה כבדי עוף ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
פַּטֶה כבדי עוף ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצלים כ-5 דקות להזהבה. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהם מוכנים.

2

מתבלים במלח, פלפל ותימין, מוסיפים פורט ומורידים מהכיריים.

3

מעבירים למעבד מזון (אפשר גם כשהכבדים עדיין חמים) וטוחנים יחד עם אגוזים למרקם חלק או גס לפי הטעם. מעבירים לכלי הגשה (אם לא רוצים להגיש ישר מהכלי, מרפדים קודם בניילון נצמד שיקל על החילוץ).

4

מצננים 4 שעות לפחות במקרר ומקשטים באגוזים שלמים לפני ההגשה. שומרים בקירור, מכוסה בניילון נצמד, עד 3 ימים.

עם מה מגישים? בחג הכי טעים להגיש עם מצות כקרקרים או לכרוך בתוך עלה חסה. אפשר גם למלא בפטה לחמניות של פסח. ובימי חול? נפלא על טוסט מלחם שאור, בכריך מקרואסון או לצד קרעי פיתה קלויים או נאצ'וס תוצרת בית מטורטיות קלויות או מטוגנות.