החומרים טבלת מידות ומשקלות
לריבת תאנים
להגשה
אופן ההכנה
לפטה כבד
1
מטגנים את הכבד עד עשייה ומניחים אותו על רשת. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומניחים אותו על רשת. מקררים את הכבד והבצל במקרר כשעתיים.
2
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון: כבדים, בצל, שמאלץ, קוניאק, מלח ופלפל.
3
מרפדים קערית בניילון נצמד ומעבירים את הכל במסננת לתוך הקערית עד קבלת תערובת חלקה. מעבירים את התערובת החלקה בעזרת הניילון הנצמד לתבנית אינגליש קייק.
לריבת תאנים
4
מניחים בסיר את התאנים, הסוכר, המים והתבלינים. מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה. מקררים.
להגשה
5
פורסים פרוסה בעובי סנטימטר של הפטה, מתבלים במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור גרוס. מניחים מעט מריבת התאנים בצד ומגישים עם לחם.