המנה הזאת נולדה כשעדי רצתה פסטת שמנת מפנקת מהסוג שאני בכלל לא אוהב. ההתחלה באמת הייתה איטלקית – עם אלי אוליו של מרווה, צ'ילי ושום – אבל מרגע שהוספתי את חלב הקוקוס הרגשתי שצריך לחזק אותו עם עוד כמה טעמים מהמזרח, והתוצאה הייתה שעטנז איטלו-אסיאתי ששנינו התאהבנו בו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מבשלים את הפטוצ׳יני לפי הוראות היצרן. שומרים 1/2 מצקת ממי הבישול.
בינתיים מכינים את הרוטב
2
מטגנים שום, מרווה ג׳ינג׳ר וצ׳ילי בחמאה ושמן זית מעל להבה בינונית כ-2 דקות עד שהמרווה הופכת פריכה והשום מעלה ניחוח.
3
מוסיפים חלב קוקוס, כורכום וחמאת בוטנים. מבשלים כ- 5 דקות מעל להבה בינונית, לא נותנים לרוטב להגיע לרתיחה. מידי פעם מערבבים.
4
מוסיפים 1/2 מצקת ממי הבישול של הפסטה, מערבבים ומוסיפים את הפסטה. מבשלים יחד תוך נענוע המחבת לאיחוד טעמים. מפזרים בזיליקום ומגישים.