מתכון

פטוצ׳יני עם מרווה, חלב קוקוס צ׳ילי וחמאת בוטנים

הרעיון המקורי היה לשחק עם הטעמים האיטלקיים ופשוט להחליף את השמנת בחלב קוקוס. בסוף הגעתי לשעטנז איטלקי-אסייתי

11,568 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פטוצ׳יני עם מרווה, חלב קוקוס צ׳ילי וחמאת בוטנים. צילום: shutterstock
פטוצ׳יני עם מרווה, חלב קוקוס צ׳ילי וחמאת בוטנים. צילום: shutterstock

המנה הזאת נולדה כשעדי רצתה פסטת שמנת מפנקת מהסוג שאני בכלל לא אוהב. ההתחלה באמת הייתה איטלקית – עם אלי אוליו של מרווה, צ'ילי ושום – אבל מרגע שהוספתי את חלב הקוקוס הרגשתי שצריך לחזק אותו עם עוד כמה טעמים מהמזרח, והתוצאה הייתה שעטנז איטלו-אסיאתי ששנינו התאהבנו בו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפטוצ׳יני לפי הוראות היצרן. שומרים 1/2 מצקת ממי הבישול.

בינתיים מכינים את הרוטב

2

מטגנים שום, מרווה ג׳ינג׳ר וצ׳ילי בחמאה ושמן זית מעל להבה בינונית כ-2 דקות עד שהמרווה הופכת פריכה והשום מעלה ניחוח.

3

מוסיפים חלב קוקוס, כורכום וחמאת בוטנים. מבשלים כ- 5 דקות מעל להבה בינונית, לא נותנים לרוטב להגיע לרתיחה. מידי פעם מערבבים.

4

מוסיפים 1/2 מצקת ממי הבישול של הפסטה, מערבבים ומוסיפים את הפסטה. מבשלים יחד תוך נענוע המחבת לאיחוד טעמים. מפזרים בזיליקום ומגישים.