מתכון

פטריות ותפוחי אדמה ביין לבן וחמאה

אם יש פטריות בר משתמשים בהן, אם לא פשוט משתמשים בפטריות מיובשות. מאלו או מאלו החמאה והיין מוציאים את המיטב

37,840 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
פטריות ותפוחי אדמה ביין לבן וחמאה של מיא גינזבורג (צילום:מתן כץ)
פטריות ותפוחי אדמה ביין לבן וחמאה של מיא גינזבורג (צילום:מתן כץ)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מניחים תפוחי אדמה בתבנית ומתבלים ב־4 כפות שמן זית, מלח ופלפל. מעבירים לתנור ואופים שעה, עד שהם מזהיבים. מצננים.

3

חוצים לאורכן פטריות מלך היער, חורצים בהן פסי שתי וערב ומניחים בקערה עם פטריות שיטאקי ופטריות בר (אם יש). מתבלים במלח ובפלפל, מזלפים 4 כפות שמן זית ומערבבים עד שהן נעטפות בשמן ובתיבול באופן אחיד.

4

מלהיטים מחבת ברזל כבדה ורחבה וצולים את פטריות מלך היער, השיטאקי והבר (אם יש) כ־ 5 דקות (מבלי להניע את המחבת) עד שהן מזהיבות. בודקים את צבען מדי פעם על ידי הפיכתן. מוציאים את הפטריות ומניחים בצד.

5

מחממים חצי מכמות החמאה באותה מחבת, מוסיפים כרשה, מטגנים עד שקיפות ומוסיפים שום ותימין. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה ואת הפטריות המיובשות הקצוצות (אם משתמשים בהן) ומערבבים בעדינות. מחזירים למחבת את פטריות מלך היער, השיטאקי ופטריות הבר הצלויות (אם היו) ומנענעים את המחבת לפיזורן.

6

מוסיפים יין ומבשלים 3 דקות לנידוף האלכוהול. מוסיפים את נוזל ההשריה של הפטריות (אם השתמשנו במיובשות) ללא המשקעים שבתחתית הכלי.

7

מצמצמים את הנוזל שבמחבת לחצי מהכמות, מוסיפים את שאר החמאה, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.