מתכון

פטריות יער וחצילים ברוטב סאטה

את רוטב הסאטה אפשר לרכוש בחנויות המתמחות בחומרי גלם מהמזרח הרחוק. הוא עמוס טעמי בוטנים וקוקוס המעשירים את המנה

6,546 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פטריות יער וחצילים ברוטב סאטה של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
פטריות יער וחצילים ברוטב סאטה של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

אפשר להכין את הרוטב גם לבד: רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין | רוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון

את ההשראה למנה הזו קיבלתי מהמטבח הטעים של השף הווייטנאמי צ’רלס פן, והיא מהירה וטעימה נורא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בווק (או במחבת גדולה ועמוקה) על להבה גבוהה עד שמתחיל לעלות עשן עדין. מוסיפים בצל ושום ל- 5 שניות כדי לקבל מכת חום חזקה ואז מוסיפים פטריות וחצילים. מטגנים-מערבבים 4-3 דקות עד שהחצילים מזהיבים היטב.

2

מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים דקה-שתיים עד שהנוזלים מבעבעים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7-6 דקות עד שהחצילים רכים.

3

מגישים חם עם אורז לבן ליד.