מתכון

פטריות שיטאקה מיובשות ברוטב סאקה

משרים את הפטריות במים לפחות 5 שעות לפני ההכנה

1,668 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פטריות שיטאקה. צילום: אנטולי מיכאלו
פטריות שיטאקה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את הפטריות, משרים אותן לפחות 5 שעות במים נקיים.

2

מוציאים את הפטריות ממי ההשריה. שומרים את המים בצד.

3

סוחטים את הפטריות וחותכים אותן לחתיכות קטנות.

4

לסיר קטן מוסיפים את מי ההשריה ואת הפטריות הקצוצות, ומוסיפים סאקה, מירין וסוכר. מבשלים על אש בינונית רבע שעה.

5

מוסיפים סויה ומבשלים 5 דקות נוספות. מצננים.

6

משאירים את הפטריות בסיר לספיגת הטעמים, עד שנשאר מעט מאוד נוזל בסיר.