מתכון

טאפה של פידואה שחורה עם פירות ים

מארחים חברים בערב השנה החדשה? שף ויקטור גלוגר מגיש מתכונים ספרדיים למתאבנים שכיף להכין

962 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טאפה של פידואה שחורה עם פירות ים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס
טאפה של פידואה שחורה עם פירות ים של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסופריטו

לפירות ים

אופן ההכנה

1

במחבת קטנה מערבבים את האטריות עם השמן זית ועל אש קטנה ומטוגנים עד שישחימו מעט. מורידים מהאש ומקררים על מסננת כדי להוריד את עודפי השמן. פעולה זאת ניתן לעשות מבעוד מועד.

לסופריטו

2

בסיר קטן, מוסיפים את השמן, מחמים ומאדים בפנים לפי הסדר הבא את השום, הבצל, הגמבה והעגבניות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים במשך כ־20 דקות. התוצאה תהיה מחיתית. מחמים את התנור ל־200 מעלות במצב טורבו.

ל־FIDEUA:

3

מחלקים את האטריות ב־4 מחבתות או תבניות קטנות, מוסיפים את הסופריטו, מרתיחים את המים או הציר עם הדיו, מתבלים במלח ובפלפל לפי טעם ויוצקים בצורה שווה בתוך התבניות.

4

מכניסים את המולים שיתבשלו יחד ואופים בתנור במשך 7 דקות.

5

במקביל מטגנים במחבת את השרימפס והקלמרי.

6

מוציאים מהתנור, שמים את המולים מעל את הפירות ים שטיגנו ומגישים.