הכי חשוב איפה קונים את הבשר: צריך קצב אמין ומיומן שאתם סומכים על המילה שלו. בקשו נתח שיושן 5 ימים. חשוב להוציא את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה. צולים נתח שלם על הגריל ופורסים לפני האורחים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל החומרים בקערה או בתבנית עמוקה ומשהים את הבשר במקרר למשך 3 שעות לפחות ועד 24 שעות.
2
מוציאים את הבשר מהמרינדה ומנגבים נוזלים.
3
מניחים את הפילה השלם על גריל פחמים וחורכים את הבשר 8 דקות. הופכים וצולים עוד 8 דקות. המטרה היא לקבל בשר מושחם בחלקו החיצוני ואדום בחלקו הפנימי. למי שמעדיף את הבשר עשוי יותר, אפשר להשאיר אותו קצת יותר זמן על האש. משהים 10 דקות לפני הפריסה.
- אפשר גם בבית 1: מחממים תנור ל-200 מעלות. מנגבים את נתח הפילה מהמרינדה, סוגרים במחבת כבדה ולוהטת 3 דקות מכל צד ומעבירים לתנור ל-25 דקות עד לדרגת מדיום.
- אפשר גם בבית 2: מנגבים את נתח הפילה מהמרינדה ופורסים לטבעות בעובי 5 ס"מ. מחממים היטב (כ-3 דקות) מחבת ברזל יצוקה וכבדה. משמנים גמעט שמן זית וצולים את נתחי הבשר 2 דקות. מתבלים במלח גס ופלפל שחור טחון וצולים עד שהבשר משתחרר בקלות מהמחבת. הופכים לצד השני וצולים עוד 2 דקות. צולים עוד דקה ומשהים 5 דקות לפני הפריסה, על מנת שהנוזלים לא יזלגו החוצה והבשר יתקבל עסיסי.