מתכון

פילה בקר עם רוטב תותים, יין ובלסמי

מנת בשר מרשימה, שמשלבת באופן מדויק בין מתוק למלוח

22,685 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020

הרוטב מעצים את טעמו העדין של הפילה – גם מתוק בזכות התותים והבלסמי המצומצם וגם חריף ורענן בזכות הפלפל החריף והג’ינג’ר.

גיוונים:
• מחליפים את פילה הבקר בחזה עוף שלם (פרפר). צולים 3 דקות מצד אחד על מחבת בעלת תחתית כבדה, הופכים, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים עוד 3 דקות עד שהוא נעשה לבן במרכז. ממשיכים עם הכנת הרוטב כמו במתכון.
• מחליפים את הג'ינג'ר בעלי תימין מפוררים מ- 4 גבעולים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית ומשמנים בשמן או בחמאה מזוקקת.

2

מתבלים את הפילה בפלפל שחור גרוס וצולים 3-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום. מוציאים ושומרים מכוסה.

3

מוסיפים יין למחבת ומקרצפים את המשקעים בעזרת מרית עץ.

4

מוסיפים שום, ג’ינג’ר, פלפל חריף, ריבה, בלסמי ותותים. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה-שתיים לצמצום ולמיצוי טעמים.

5

מחזירים את הבשר לרוטב לבישול משותף של חצי דקה. מתבלים במלח ומגישים מייד.