את הסלסה יש להכין כשעה מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת הפלפליפ
לקרם החצילים
אופן ההכנה
לסלסה
1
קוצצים צ'ילי אדום ופלפל ירוק ומנקים מגרעינים ומערבבים את כל המרכיבים יחד לפחות שעה לפני ההגשה.
לקרם החצילים
2
קולים את החציל בתנור ב-230 מעלות או צולים בגריל. מניחים אותו על מסננת ומתחתיה צלחת לקירור.
3
מקלפים את החציל בידיים ושומרים את הנוזל שניגר ממנו. מוציאים את "בשר" החציל, טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר (מלבד השמן) ומזליפים שמן בעדינות לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
לפילה הבקר
4
מתבלים את קוביות הפילה בשמן זית, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן צורבים אותן היטב במחבת מכל הכיוונים.
להגשה
5
מורחים קרם החצילים בתחתית הצלחת, מניחים מעליו את קוביות פילה הבקר ומעל הכל מפזרים סלסת פלפלים.