מתכון

פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים

מנה בשרית עשירה וצבעונית

2,070 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר
פילה בקר עם קרם חצילים וסלסת פלפלים חריפים של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר

את הסלסה יש להכין כשעה מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת הפלפליפ

לקרם החצילים

אופן ההכנה

לסלסה

1

קוצצים צ'ילי אדום ופלפל ירוק ומנקים מגרעינים ומערבבים את כל המרכיבים יחד לפחות שעה לפני ההגשה.

לקרם החצילים

2

קולים את החציל בתנור ב-230 מעלות או צולים בגריל. מניחים אותו על מסננת ומתחתיה צלחת לקירור.

3

מקלפים את החציל בידיים ושומרים את הנוזל שניגר ממנו. מוציאים את "בשר" החציל, טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר (מלבד השמן) ומזליפים שמן בעדינות לקבלת מרקם חלק ואוורירי.

לפילה הבקר

4

מתבלים את קוביות הפילה בשמן זית, מלח ופלפל שחור ולאחר מכן צורבים אותן היטב במחבת מכל הכיוונים.

להגשה

5

מורחים קרם החצילים בתחתית הצלחת, מניחים מעליו את קוביות פילה הבקר ומעל הכל מפזרים סלסת פלפלים.