מתכון

פילה דג מאודה עם "קשקשי" זוקיני

אידוי מעל יין לבן מוסיף לדג ארומה עדינה ושיק צרפתי. הטכניקה הזו תתאים לכל פילה דג לבן

7,504 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פילה דג מאודה עם "קשקשי" זוקיני של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
פילה דג מאודה עם "קשקשי" זוקיני של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוסלין:

למשרה

לאידוי

אופן ההכנה

מכינים את המוסלין

1

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת דרך נפה דקה, כדי לקבל מרקם חלק יותר. שומרים במקרר עד השימוש (24 שעות לכל היותר).

מכינים את הדג לאידוי

2

מערבבים שמן זית עם קליפת לימון ושום. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל לבן ומושחים בשמן המתובל. מעבירים למקרר ל- 30 דקות.

3

מורחים כל פילה בשכבת מוסלין בעובי כ- 1/2 ס"מ על הצד בלי העור ומעבירים למקרר ל- 10 דקות עד ששכבת המוסלין מתייצבת.

4

מסדרים פרוסות זוקיני בצורת רעפים על נייר פרגמנט ומניחים עליהן את הפילטים כשהצד המרוח במוסלין כלפי מטה. חותכים סביב שכבת הזוקיני לצורה המדויקת של הפילה.

5

מניחים בסלסילת האידוי 4 מלבני נייר פרגמנט בגודל הפילטים. הופכים כל פילה על מלבן נייר כשקשקשי הזוקיני פונים מעלה ומסירים בעדינות את הנייר המכסה את הזוקיני.

מאדים ומגישים

6

מרתיחים בסיר מים ויין לבן. מניחים את סלסילת האידוי על הסיר, מכסים ומאדים כ- 7 דקות עד שצבע הדג הופך אטום לגמרי. מגישים מייד, רצוי לצד ירקות ירוקים ופלח לימון.