החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות
לרומסקו
אופן ההכנה
1
מצפים את נתחי פילה הדניס בשמן זית ומניחים בצד.
לירקות
2
חולטים את השעועית והברוקולי למשך 2-1 דקות במים רותחים עם מלח ולאחר מכן מעבירים אותם למי קרח כדי לעצור את הבישול.
3
חותכים את הזוקיני לקוביות גדולות ואת תרמילי השעועית חוצים לשניים או לשלושה (תלוי בגודל).
4
מקפיצים במחבת את הזוקיני עם שמן הזית והשום ולאחר שהשחים מעט מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים יחד.
5
מוסיפים מעט מלח ומיץ לימון, מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.
לרומסקו
6
חוצים את הפלפלים האדומים, העגבניות והצ'ילי האדום לחצאים ומנקים מגרעינים. מניחים על מגש את הפלפלים, העגבניות, השום, התימין, הצ'ילי והבגט ומתבלים הכל במלח, בפלפל שחור ובשמן זית.
7
אופים בתבנית מכוסה בתנור בחום של 200 מעלות 20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומכסים שוב.
8
לאחר שהמגש מתקרר, מקלפים את הפלפלים, העגבניות והצ'ילי וטוחנים הכל יחד עם שאר המרכיבים (למעט התימין). הרוטב צריך להיות חלק וזוהר בצבעו (לכן הטחינה עלולה לארוך זמן מה).
להרכבת המנה
9
צורבים את נתחי הדניס על הגריל או במחבת עם שמן זית.
10
מניחים את הירקות על צלחת הגשה, מעליהם את נתחי הדניס, ומזליפים רוטב רומסקו.