החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט עגבניות ושום
להגשה
אופן ההכנה
לתפוחי אדמה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות. מפזרים בתבנית אפייה שכבה עבה של מלח גס ועליה מניחים את תפוחי האדמה. בחוד הסכין מנקבים חורים קטנים בכל תפוח אדמה (להוצאת הנוזלים). מכניסים לתנור החם. כעבור חצי שעה הופכים את תפוחי האדמה וממשיכים לאפות 45 דקות נוספות.
לדג ועשבי תיבול
2
מערבבים את עשבי התיבול עם הפיסטוקים הטחונים. מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים לקבלת תערובת גרגרית ולחה.
3
מפזרים מלח ופלפל על הפילטים של הדג. מצפים כל פילה בתערובת הירוקה, ומהדקים בעדינות להצמדה.
4
מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות.
לסלט
5
מערבבים את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול בפלפל ומלח.
להגשה
6
מניחים פילה דג בצלחת ולידו תפוח אדמה אפוי חצוי לשניים, ומניחים עליו כף שמנת חמוצה, זילוף שמן זית ומעט עירית קצוצה. מגישים לצד סלט עגבניות ושום.