החומרים טבלת מידות ומשקלות
ללברק:
לארטישוקים:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מניחים 12 נתחי לברק על התבנית, כשהעור כלפי מטה. מברישים כל נתח בשמן זית וזורים מעט מלח.
3
מערבבים עגבניות קצוצות, בלו ד'אוורן, אוניקס סילבר, שום, בזיליקום ופלפל שחור. מניחים על כל נתח כ-2 כפות מלית וסוגרים בנתח נוסף, כשהעור כלפי מעלה. מפזרים מעל הדגים מלח, פלפל ועלי תימין.
4
מניחים חצאי ארטישוק בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מערבבים גבינת בוש עיזים, פרמזן ופטרוזיליה וממלאים את חצאי הארטישוקים.
5
אופים במשך 7 דקות, עד שבשר הדג אטום והוא מתפרק בקלות.
6
מניחים בכל צלחת 3 זוגות לברק ו-3 חצאי ארטישוק ומגישים מיד. מומלץ להגיש עם יוגורט בצד.