הטריות והפשטות שלה הפכו אותה לחביבת האורחים. אפשר להחליף את המוסר בדגי ים אחרים כמו לוקוס או לברק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 10- מנות:
לרוטב סלק:
לקראסט:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים רוטב סלק:
1
מבשלים סלק במים כשעה, עד שהוא רך. מקלפים וטוחנים במעבד מזון עם מעט ממי הבישול לרוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.
מכינים קראסט:
2
טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקראסט למרקם פירורי.
מכינים את הדגים:
3
מחממים תנור ל-200 מעלות.
4
מזלפים על פרוסות הדג שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. מצפים את החלק העליון של פרוסות הדג בקראסט.
5
אופים 20-15 דקות עד שהדג עשוי.
מרכיבים את המנה:
6
מושחים על הצלחת פס רוטב סלק. מניחים את הדג עם הקראסט כלפי מעלה ומגישים עם צרור עירית ופלח לימון.