מתכון

פיננסייר טולום ואוכמניות

גבינת הטולום לוקחת את הפיננסייר למקום שונה - היא מעשירה את המרקם ומוסיפה מליחות ועוקצנות עדינה

5,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פיננסייר טולום ואוכמניות של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
פיננסייר טולום ואוכמניות של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

האוכמניות (עדיף טריות) מאזנות את הטעם. שימו לב: החלבונים צריכים להיות מוקצפים לפני שמוסיפים את החמאה – מרגע שמוסיפים אותה צריך לעבוד מהר אחרת התערובת תתגבש ותהפוך דחוסה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממסים חמאה בסיר בינוני על אש קטנה כ־10 דקות עד שהיא הופכת חומה ועולה ממנה ניחוח אגוזי. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.

2

מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב.

3

מערבבים קמח, שקדים טחונים, אגוזי לוז טחונים ואבקת סוכר בקערה נפרדת. מוסיפים את החמאה החומה לתערובת הקמח.

4

מוסיפים 1/3 מקצף החלבונים לתערובת הקמח והחמאה ומערבבים עד שהוא נטמע (שימו לב, רק את השליש הראשון של קצף החלבונים מערבבים ולא מקפלים). מקפלים בעדינות את יתר הקצף לתערובת.

5

מחממים תנור ל־175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

6

מוזגים את תערובת הפיננסייר לתבנית השקעים. מניחים על כל מאפה כמה פירורי גבינת טולום ואוכמנייה אחת או שתיים (תלוי בגודל). אופים 17־15 דקות עד שפני הפיננסייר מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.