מתכון

פינצ'ו ארטישוק ומנצ'גו

מנת טאפאס קלה להכנה וטעימה בצורה יוצאת דופן

3,754 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
פינצ'ו ארטישוק ומנצ'גו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר
פינצ'ו ארטישוק ומנצ'גו של שף אבי כהן. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי

לסלט הארטישוק

אופן ההכנה

לאיולי

1

מערבבים קלות את החלמונים עם המלח, החרדל והשום בקערה ותוך כדי ערבוב מוסיפים לאט ובהדרגה את השמנים. ניתן להגביר את קצב הערבוב כשמתחילה להיווצר אמולסיה חלקה (אם רואים בבירור את השמן צף מעל שאר התערובת, זה סימן שהאיולי "נשבר". אם זה קורה, יש להתחיל מחדש).

2

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים מלח.

לסלט הארטישוק

3

קוצצים את זיתי הקלמטה, הבצל הסגול והפלפל החריף.

4

מסננים היטב את הארטישוק מהשמן, קוצצים ומערבבים עם כל שאר המרכיבים בקערה.

להגשה

5

מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית וצורבים על הגריל (או קולים בתנור). לאחר הצלייה מגררים עליהן בעדינות שן שום.

6

מורחים כפית איולי על כל פרוסת בגט ומעליה מניחים כף סלט ארטישוק.

7

פורסים דק במקלף את פרוסות גבינת המנצ'גו (כגודל הבגט) ומקשטים במעט פלפל שחור גרוס.