פיצות שרואים מכאן

פיצה דלועים

אופים בצק עם קרם דלעת מתקתק ולפני ההגשה מסדרים מעל רצועות זוקיני טריות ומתובלות - התוצאה מרשימה, מרעננת וקלילה

1,098 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פיצה דלועים של עידו פיינר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פיצה דלועים של עידו פיינר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דלעת טריפוליטאית (הדלעת הגדולה שמוכרים בסופר ובשווקים בחתיכות בגדלים שונים) היא הכי זמינה בעונה הזאת, אבל כל דלעת שאוהבים תתאים.

לבצק פיצה בסיסי

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

4 פיצות בקוטר של כ־28 ס”מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להרכבת הפיצה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מפזרים קוביות דלעת בתבנית, מוסיפים שמן זית למעט 3 כפות ומעט מלח. צולים כ־5 דקות או עד שהדלעת מעט משחימה. לא מכבים את התנור, מלהיטים אבן שמוט בתחתית (אם יש).

2

מטגנים בצל עם שמן הזית שנותר בסיר קטן כ־5 דקות מעל להבה נמוכה־בינונית עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הדלועים הצלויות ויין לבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ־12 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים חמאה ופלפל לבן לפי הטעם, טוחנים במוט ריסוק ידני או במעבד מזון לרוטב חלק ואחיד, טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים ואופים את הפיצה

3

מרדדים או מותחים את כדורי בצק הפיצה ל־4 עיגולים בקוטר של כ־28 ס”מ. מניחים עיגול בצק על נייר אפייה או מרדה מקומחים. מניחים במרכז כל עיגול בצק כ־4/1 מכמות הרוטב ומפזרים בשכבה אחידה לכיוון השוליים - משאירים 3 ס”מ של שולי בצק חשופים ("כתר"), וקורעים מעל את כדורי המוצרלה. מעבירים את הפיצות לאבן הלוהטת שבתנור בעזרת נייר האפייה או המרדה ואופים כ־6 דקות עד שהשוליים החשופים תפוחים ושחומים. אם לא אופים את כל הפיצות בבת אחת, מותחים את הבצק לעיגולים ומניחים מעליהם את הרוטב והגבינה רק רגע לפני שהם נכנסים לתנור.

4

בזמן שהפיצות בתנור מערבבים זוקיני עם בזיליקום, שמן זית, לימון ומלח בקערה בינונית. מיד אחרי שמוציאים את הפיצות מהתנור, מניחים מעט מסלט הזוקיני על הפיצות ומגישים.