מתכון

פיצה מקמח חומוס

בצק חומוס נהדר שמניב מאפה שדומה מעט לקרקר פריך

19,967 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פיצה מקמח חומוס של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פיצה מקמח חומוס של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מברישים אותו בשמן מיד כשהוא יוצא מהתנור כדי שהטעמים ייספגו לתוכו. אם יש לכם זמן, תנו לבצק לילה במקרר לפני האפייה, זה יהפוך אותו לפריך וטעים יותר, אבל הוא מצוין גם לאפייה מיידית. כאן הטופינגס הם של שום קונפי ומוצרלה – אם רוצים לקצר קצת את זמן הכנת הקונפי, מצטיידים בשיני שום קלופות.

פיצה בגודל 60X40

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשום קונפי

לטופינג

אופן ההכנה

מכינים שום קונפי

1

שמים שיני שום בסיר קטן ומוסיפים שמן זית לכיסוי ועוד כ־2 ס"מ מעליהן. מוסיפים תימין ומלח ים. מביאים לסף רתיחה מעל להבה בינונית (עד שרואים בועיות קטנות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות עד שהשום מתרכך. מסירים מהאש ונותנים לשיני השום להתקרר בשמן. מעבירים את תכולת הסיר לצנצנת מעוקרת ואטומה. מאחסנים מחוץ למקרר.

מכינים מחית עגבניות־אורגנו לטופינג

2

טוחנים במעבד מזון עגבניות לחות למשחה גסה. מוסיפים עלי אורגנו ומלח ומעבדים עד שהם נטמעים. מזלפים שמן זית תוך כדי עיבוד עד קבלת מחית חלקה.

מכינים בצק

3

מערבבים קמח חומוס, אבקת אפייה, מלח ואורגנו בקערה. מוסיפים בהדרגה מים ושמן זית ולשים כ-2 דקות לאיחוד.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות. מקמחים מעט נייר אפייה ומרדדים עליו את בצק החומוס ליריעה בעובי 1 ס"מ. מברישים בשמן זית.

5

אופים 10־8 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים בשמן של השום קונפי. מורחים על הבצק האפוי מחית עגבניות־אורגנו ומפזרים גבינות, שיני שום קונפי ועלי אורגנו.