מתכון

מאפה קמח מלא עם עגבניות, חצילים קלויים ופטה

פיצה משודרגת בהשראת אזור הבלקן

דצמבר 2020
מאפים מקמח מלא עם עגבניות, חצילים קלויים ופטה של אורי שפט. צילום: דן לב. סטיילינג:  דלית רוסו
מאפים מקמח מלא עם עגבניות, חצילים קלויים ופטה של אורי שפט. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

המתכון מותאם לשתי פיצות בגודל 30×40 ס“מ.
שימו לב: יש להדליק את התנור כשעה לפני האפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לרוטב עגבניות

לתוספות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח לקערה נפרדת ומוסיפים לקערת הלישה עם מלח ושמן זית. לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות לאיחוד החומרים. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 4 דקות נוספות עד לקבלת בצק קשה יחסית. אם הבצק רך, מוסיפים 3-2 כפות קמח בשלב הלישה.

2

יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת מטבח (או ניילון נצמד) ומתפיחים 40 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3

מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור ל-250 מעלות (הטמפרטורה הגבוהה ביותר).

4

חוצים את הבצק בעזרת קלף או סכין ומגלגלים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות לגליל. משטחים מעט את הגליל לצורה מלבנית. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 20 דקות.

5

מרדדים את מלבני הבצק לגודל 30×40 ס“מ ומעבירים לתבניות משומנות. בשלב זה הבצק מעט מתכווץ לעבר מרכז התבנית. מכסים את הבצק במגבת וממתינים כ-5 דקות. מותחים את הבצק לעבר פינות התבנית. משטחים בכרית כף היד ואז בטפיחות עם האצבעות.

מכינים רוטב עגבניות

6

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום כמה שניות עד שעולה ניחוח אך בלי שישחים. מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 7 דקות להסמכה (אם מכינים מעגבניות משומרות, מבשלים 10 דקות נוספות כדי להיפטר מטעמי הלוואי). מתבלים. שומרים במקרר עד יומיים-שלושה.

מכינים את החצילים

7

חורכים 2 חצילים על להבה גלויה, מצננים וקולפים.

מרכיבים את המאפים

8

מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים של 1 ס“מ. מפזרים על הבצק את ליבת החצילים ומתפיחים 30 דקות.

9

בין פיסות ליבת החציל מפזרים 150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס“מ, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ואופים.

10

אופים 15-12 דקות עד שהבצק זהוב. לפני ההגשה מעטרים בעלים מצרור בזיליקום טרי.