המתכון מותאם לשתי פיצות בגודל 30×40 ס“מ.
שימו לב: יש להדליק את התנור כשעה לפני האפייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לרוטב עגבניות
לתוספות
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח לקערה נפרדת ומוסיפים לקערת הלישה עם מלח ושמן זית. לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות לאיחוד החומרים. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 4 דקות נוספות עד לקבלת בצק קשה יחסית. אם הבצק רך, מוסיפים 3-2 כפות קמח בשלב הלישה.
2
יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת מטבח (או ניילון נצמד) ומתפיחים 40 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
3
מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור ל-250 מעלות (הטמפרטורה הגבוהה ביותר).
4
חוצים את הבצק בעזרת קלף או סכין ומגלגלים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות לגליל. משטחים מעט את הגליל לצורה מלבנית. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 20 דקות.
5
מרדדים את מלבני הבצק לגודל 30×40 ס“מ ומעבירים לתבניות משומנות. בשלב זה הבצק מעט מתכווץ לעבר מרכז התבנית. מכסים את הבצק במגבת וממתינים כ-5 דקות. מותחים את הבצק לעבר פינות התבנית. משטחים בכרית כף היד ואז בטפיחות עם האצבעות.
מכינים רוטב עגבניות
6
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום כמה שניות עד שעולה ניחוח אך בלי שישחים. מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 7 דקות להסמכה (אם מכינים מעגבניות משומרות, מבשלים 10 דקות נוספות כדי להיפטר מטעמי הלוואי). מתבלים. שומרים במקרר עד יומיים-שלושה.
מכינים את החצילים
7
חורכים 2 חצילים על להבה גלויה, מצננים וקולפים.
מרכיבים את המאפים
8
מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים של 1 ס“מ. מפזרים על הבצק את ליבת החצילים ומתפיחים 30 דקות.
9
בין פיסות ליבת החציל מפזרים 150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס“מ, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ואופים.
10
אופים 15-12 דקות עד שהבצק זהוב. לפני ההגשה מעטרים בעלים מצרור בזיליקום טרי.