מתכון

פיצה תפוחי אדמה ופטריות

השפיות רינת ואליס מויאל אופות פיצה מזמינה עם טופינגס

1,393 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
פיצה תפוחי אדמה ופטריות של השפיות רינת ואליס מויאל. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה תפוחי אדמה ופטריות של השפיות רינת ואליס מויאל. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לרוטב גבינות

לתוספות

אופן ההכנה

לבצק

1

מערבבים את השמרים במים 5 דקות בקערה גדולה. מתחילים להוסיף את הקמח כף אחר כף ומערבבים בכף עץ גדולה, עד שהקמח נטמע במים. חשוב: ההוספה ההדרגתית של הקמח והערבוב יסייעו ליצור בצק רך וגמיש. כשמגיעים למחצית מכמות הקמח מקבלים מרקם של בלילה חלקה. מוסיפים כף שמן ומלח וממשיכים להוסיף את הקמח מעט מעט.

2

כשנוצר בצק מתחילים ללוש בעזרת הידיים או במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה תוך הוספת שארית הקמח, עד שכל הקמח נבלע בבצק. ממשיכים ללוש עוד 15 דקות עד קבלת מרקם חלק וגמיש.

3

מניחים את הבצק למנוחה ל-20 דקות תחת פיסת ניילון לא אטומה (יריעת ניילון נצמד מחוררת).

4

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים של 250 גר'. מקמחים כל כדור במעט קמח לבן ומאחסנים במקרר ל-20 דקות לפחות, בקופסה אטומה או עטופים בניילון נצמד, למניעת התייבשות (כדורי הבצק נשמרים היטב עד יומיים). מומלץ להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר בקופסה אטומה עם רווח בין הכדורים.

5

מוציאים את הבצק מהמקרר כ-20 דקות לפני האפייה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.

6

"פותחים" את כדורי הבצק בידיים מקומחות (לא מרדדים במערוך). את תהליך הפתיחה של הבצק כדאי לעשות על גבי קמח פסטה סמולינה (אבל אפשר גם להשתמש בקמח לבן רגיל).

לפיצה

7

מטגנים את שבבי תפוחי האדמה בסיר עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג וממליחים.

8

השמנת עם הגבינות ומתבלים לפי הטעם. מערבבים עד שכל הגבינות נמסות ומקררים.

9

לוקחים כדור בצק, מקמחים אותו מעט ומתחילים למתוח (אפשר על השיש). מורחים 2 כפות רוטב שמנת וגבינות, ומפזרים פטריות מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 7 דקות עד ששולי הבצק תופחים ומוציאים מהתנור. זורים את שבבי תפוחי האדמה המטוגנים מעל ומפזרים מעט עלי תימין טריים.

10

מכניסים שוב לתנור ומסיימים את האפייה עד הזהבה של השוליים, כ-5 דקות נוספות.