בזמן האחרון הפכה הפיקניה לאחד הנתחים האופנתיים במסעדות המקומיות. מאחורי השם האקזוטי (שהגיע אלינו מברזיל) עומד נתח אחורי בשם שפיץ-צ'אך. חשוב שהנתח יהיה מיושן היטב (שבועיים-שלושה), אחרת הבשר לא יהיה רך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחמאה מתובלת
אופן ההכנה
מכינים חמאה מתובלת:
1
מערבבים את החומרים בקערית ומשטחים בתבנית קטנה לגובה 1 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות עד שהחמאה מתקשה.
אופים את תפוחי האדמה:
2
מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים כל תפוח אדמה ברדיד אלומיניום.
3
אופים שעה וחצי-שעתיים עד שהתפודים רכים.
סמוך להגשה צולים את הסטייקים ומרכיבים את המנה:
4
כשעה לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר.
5
מלהיטים מחבת פסים (או גריל פחמים) עם 1/2 1 כפות חמאה מזוקקת וצולים את הסטייקים כ-3 דקות מכל צד לדרגת צלייה מדיום (אפשר לצלות 2 סטייקים בכל פעם).
6
נותנים לבשר לנוח 2 דקות באזור חמים (ליד התנור) או בתנור שחומם ל-40 מעלות.
7
מניחים תפוח אדמה חצוי על צלחת הגשה, מתבלים במלח ופלפל ומניחים עליו רבע מכמות החמאה המתובלת. מניחים את הסטייק ומגישים מיד.