מתכון

פירות קיץ עם רוטב דובדבנים, קרמבל וקרם פרש

חגיגה עונתית: פירות טריים ברוטב דובדבנים חמוץ–מתוק וקרמבל מחלב

2,837 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2022
פירות קיץ עם רוטב דובדבנים, קרמבל מחלב וקרם פרש של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל
פירות קיץ עם רוטב דובדבנים, קרמבל מחלב וקרם פרש של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל

אני אוהב קינוחים קלילים, במיוחד בקיץ, כשחם ויש מגוון מדהים של פירות שאפשר להגיש בצורה פשוטה ונקייה. כדי להוסיף מעט עניין לביס ולחגוג את עונת הדובדבנים, הוספתי לפירות רוטב דובדבנים חמוץ–מתוק וקרמבל מחלב, שמופק מגרעיני דובדבנים ובעל טעם מורכב וייחודי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב דובדבנים

לקרמבל מחלב

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה פירות, סוכר ומיץ לימון, מערבבים ומשהים בצד.

מכינים רוטב דובדבנים

2

מבשלים בסיר קטן את כל המרכיבים, למעט מיץ וקליפת לימון, כ־20 דקות לריכוך מלא.

3

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון וטוחנים למרקם חלק.

מכינים את הקרמבל

4

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

מערבבים חמאה וסוכר בקערה רחבה בעזרת האצבעות או במעבד מזון לאיחוד, מוסיפים קמח, מלח ומחלב וממשיכים לערבב לתערובת במרקם פירורי.

6

משטחים בתבנית ואופים רבע שעה להזהבה קלה. מערבבים מדי פעם.

מרכיבים את המנה

7

מעבירים את הפירות עם המיץ לקערת הגשה, יוצקים בצד מעט מרוטב הדובדבנים, מפזרים מעל מעט מהקרמבל ומגישים עם קרם פרש.