מתכון

פיש אנד צ'יפס באיולי עלי גפן

מנה שמגיעה מאנגליה הגשומה מקבלת כאן גון קיצי מקומי כשמכינים אותה מתפוחי אדמה צעירים וטריים ומשלבים בה איולי מעלי גפן חמצמצים

9,881 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
פיש אנד צ'יפס באיולי עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
פיש אנד צ'יפס באיולי עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי

לבלילה

לטיגון

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל. מביאים לרתיחה וכעבור 5 דקות נועצים סכין באחד מתפוחי האדמה – אם היא חודרת בקלות, מסירים מהלהבה. אם לא, מבשלים דקה־שתיים נוספות ובודקים שוב. הימנעו מבישול יתר (תפוחי האדמה עלולים להתפרק).

3

מסננים את תפוחי האדמה, מצננים מעט, מייבשים היטב בעזרת מגבת וחוצים אותם לאורכם. יוצקים מעט שמן זית לתבנית ומפזרים מעט מלח ופלפל. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית כשהחלק החתוך שלהם פונה מטה. מזלפים שמן זית מעל, מכניסים לחלק העליון של התנור ואופים כ־20 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

4

בינתיים ממליחים את הדג במלח ומניחים בצד ל־15 דקות.

מכינים את האיולי

5

מעבדים בבלנדר או במעבד מזון חלמונים, שום, חרדל, דבש, מיץ לימון ומלח לעיסה אחידה. מזלפים בהדרגה שמן זית עד לקבלת מיונז. מוסיפים עלי גפן וטוחנים מעט כך שעדיין יישארו חתיכות קטנות שלהם. מוסיפים פלפל חריף לטחינה קצרה.

6

יוצקים שמן ניטרלי לטיגון לסיר נמוך בגובה 5 ס"מ. שוטפים את הדג מהמלח ומייבשים אותו היטב בעזרת נייר מטבח או מגבת. מערבבים את חומרי הבלילה בקערה וטובלים את רצועות הדג בבלילה כך שיצופו מכל הצדדים. מכניסים לשמן החם ואחרי 2 דקות הופכים בעזרת מלקחיים. מטגנים עוד כ־ 2 דקות עד שהציפוי זהוב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7

מניחים בצלחות הגשה את הדגים המטוגנים, הצ'יפס, האיולי, חצאי הלימון וענפי הפטרוזיליה ומגישים.