מתכון

פיש אנד צ'יפס

בני רבה, הלא הוא "בני הדייג", מכין את מנת הדגים הבריטית האהובה

12,343 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פיש אנד צ'יפס  בני סטייל של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פיש אנד צ'יפס בני סטייל של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

לצ'יפס

למטבל יוגורט מלפפונים

אופן ההכנה

למטבל

1

קולפים את המלפפון, חותכים לשניים לאורך ומרוקנים את הגרעינים. קוצצים את המלפפון לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את היוגורט עם המיונז, מוסיפים את קוביות המלפפונים, מתבלים במלח ומערבבים היטב (המטבל נשמר במקרר עד 3 ימים).

לבלילה

2

מערבבים היטב את כל החומרים. הבלילה אמורה להיות במרקם סמיך כמו לבן. אם היא דלילה מדי מוסיפים מעט קמח, אם סמיכה מדי - מוסיפים נוזלים.

לדג

3

חותכים את הדג לאצבעות ארוכות. משרים את אצבעות הדג בבלילה במשך 10 דקות. מנערים את אצבעות הדג מעודפי הבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

לצ'יפס

4

צ'יפס: חותכים את תפוחי האדמה לרצועות דקות וארוכות. מעבירים את תפוחי האדמה החתוכים למי קרח להשריה למשך כ-30 דקות. מסננים ומבשלים על אש גבוהה במשך 8 דקות בסיר עם מים רותחים וכפית מלח, רק עד ריכוך חלקי (חצי בישול). מעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים היטב בנייר סופג. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הצ'יפס עד שהוא נעשה פריך וזהוב.

להגשה

5

מפזרים על הצ'יפס מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מגישים לצד אצבעות הדג המטוגן עם מטבל יוגורט מלפפונים.