מתכון

פראת'ה: פיתה הודית מחיטה מלאה ואבוקדו

במתכון הזה מוסיפים את מחית האבוקדו הישר לתוך הבצק, במקום החמאה המזוקקת במתכון המסורתי

3,290 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פראת'ה- פיתה הודית מחיטה מלאה ואבוקדו של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ
פראת'ה- פיתה הודית מחיטה מלאה ואבוקדו של פאולין שובל. צילום: מרי משקוץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוציאים את בשר האבוקדו מהקליפה, מסלקים את הגלעין ומרסקים את האבוקדו למחית אחידה (אפשר באמצעות בלנדר, או באמצעות מועך תפוחי אדמה או מזלג). מתבלים בכל התבלינים.

2

מכניסים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את מחית האבוקדו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מים במידת הצורך.

3

יוצרים מהבצק כ-8 כדורים בגודל שווה. משטחים כל כדור בעזרת כף היד ולאחר מכן "פותחים" כל עיגול בצק בעזרת מערוך ליריעה דקה מאוד, כמו פיתה דרוזית, בערך בקוטר 15 ס"מ.

4

מחממים היטב מחבת גדולה. מבשלים את הפראת'ה על גבי מחבת חמה במשך 2-4 דקות עד שהבצק מוכן.

5

הצעת הגשה: מגישים את הפראת'ה לארוחת בוקר לצד ממרחים וסלט ירקות.