המנה מוגשת בעונת המסיק. מכינים אותה משמן הזית הטרי שזה עתה נכבש או משאריות שמן הזית מהעונה הקודמת, והוא מתפקד פה על תקן תבלין.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים בצל ושמן זית בסיר שטוח ומבשלים שעה מעל להבה בינונית נמוכה, מדי פעם מערבבים. אם השמן מבעבע מנמיכים את הלהבה. מסירים מהאש ומסננים.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות. מניחים עוף בתבנית מרופדת נייר אפייה, מפזרים מעליו מלח ובהרט וצולים 10 דקות. מפעילים את מצב הטורבו בתנור וצולים 50 דקות נוספות להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת התנור את הפיתות לחימום וקלייה עדינה.
3
פורשים את הפיתות או הלאפה על צלחת הגשה. חותכים את העוף לנתחים או מפרקים את הבשר מהעצם (מה שמעדיפים) ומניחים מעל הפיתות. מוסיפים את הבצל, מתבלים בסומאק ומפזרים מעל שקדים קלויים.