מתכון

פיתות מרובעות ממולאות בזעתר

פיתות גדולות ממולאות בזעתר טרי שאי אפשר לעמוד בפניהן

90,152 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

את הפיתות האלה אני אופה בטאבון שבחצר, אבל גם תנור ביתי יפיק תוצאה לא רעה, רק הקפידו שהוא יהיה לוהט כשאתם מכניסים אליו את הפיתות. זמני האפייה יתקצרו מפיתה לפיתה, ככל שהתנור יתפוס תאוצה. אפשר להקפיא אחרי המילוי או אחרי האפייה. בחימום החוזר כדאי לעטוף ברדיד אלומיניום כדי למניעת ייבוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לרידוד:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה ומתחילים להוסיף מים בהדרגה. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק הנפרד מדפנות הקערה (לא חייבים להשתמש בכל המים). מכסים במגבת, מניחים את הקערה במקום חמים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מחלקים את הבצק ל-10 כדורים זהים בגודלם ומניחים בתבנית משומנת. מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כ-15 דקות.

מכינים את המלית, ממלאים ואופים:

3

קוצצים גס את עלי הזעתר (אפשר במעבד מזון בפולסים). מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

4

מניחים כדור בצק על משטח משומן בשפע שמן זית ופותחים בעזרת הידיים לעיגול בעובי 2 מ"מ. מוציאים חופן של מלית מהקערה, סוחטים מהנוזלים ומפזרים על עיגול הבצק בצורה אחידה.

5

מקפלים את השליש הימני של העיגול על השליש המרכזי ואת השליש השמאלי — מעל הכל לסגירה (כמו במעטפה). מתקבל מלבן ארוך וצר.

6

מקפלים את השליש הימני של המלבן על השליש המרכזי ומקפלים את השליש השמאלי מעל הכל לסגירה (כמו במעטפה) לקבלת ריבוע.

7

מניחים את ריבועי הבצק בתבנית, מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.

8

מחממים תנור ל-250 מעלות בטורבו עם גריל ובתוכו תבנית תנור הפוכה.

9

משמנים נייר אפייה בשמן זית ומשטחים עליו את ריבוע הבצק. מותחים אותו ידנית עד שיהיה דק ככל האפשר בלי להיקרע.

10

מחליקים את נייר האפייה עם הבצק על התבנית בתנור החם.

11

אופים כל פיתה 4 דקות מצד אחד עד השחמה, הופכים ומשחימים 4-2 דקות.