מתכון

פלאפל אפוי

פלאפל, ללא הטיגון: פריך ושחום, עם הרבה פחות שמן והרבה יותר טעם

33,231 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
פלאפל אפוי של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)
פלאפל אפוי של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)

חשוב להשרות את גרגרי החומוס ל-24 שעות, כדי שאחרי האפייה הם יהיו רכים ועסיסיים. אם רוצים, אפשר להוסיף למי ההשריה קורט סודה לשתייה שתעזור בריכוך. אם התערובת יוצאת פירורית לטעמכם או קצת קשה לכם לעבוד איתה, הוסיפו ביצה או כף קמח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורים

לאפייה

אופן ההכנה

1

משרים את הגרגרים 24 שעות במים. מחליפים מים מדי 8-6 שעות.

2

מסננים את החומוס וטוחנים עם שאר החומרים במטחנת בשר (או במעבד מזון בפולסים) למרקם של מלט גס. העיסה צריכה להיות די דביקה; אם היא נוחה מדי לעבודה - היא תצא יבשה באפייה. במידת הצורך מוסיפים סודה.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (או סיליקון) ומרססים בשמן זית.

4

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס”מ ומניחים בתבנית. אם רוצים, מצפים בשומשום ומרססים בשמן זית.

5

אופים 12-10 דקות, הופכים ואופים עוד 5-3 דקות עד שהכדורים זהובים ופריכים. מגישים מייד.