מתכון

פלאפל דג

טעמי הדג משתלבים מצוין עם תיבול הפלאפל. מדובר במעדן, במיוחד אם תשמשו בדג משובח

8,454 בשלנים התעניינו במתכון זה
פלאפל דג. צילום: shutterstock
פלאפל דג. צילום: shutterstock

הכי טעים עם לוקוס. הגישו ליד מיונז מתובל, למשל באריסה או זעפרן.

טיגון עמוק או רדוד?
הדרך המסורתית לטיגון כדורי פלאפל היא בשמן עמוק (בסיר או במטגנת ייעודית) — זה מאפשר לשלוט בטמפ' שמן קבועה, ולכדורים יש מספיק מקום להיטגן מכל הכיוונים בו זמנית ובאופן אחיד. הבעיה היא שרבים נרתעים מטיגון עמוק בעיקר בגלל הריח שמשתלט על הבית.
יש חלופה? השיטה הבאה מומלצת כאשר מטגנים כמות לא גדולה. מעצבים מהתערובת כדורים פחוסים ומטגנים כמו שמטגנים קציצות, כלומר בשמן רדוד בגובה 2-1 ס"מ. הפלאפלים מתקבלים פריכים בדיוק כמו בטיגון עמוק, צריך רק לגלגל אותם להזהבה אחידה מכל הצדדים. מומלץ להשתמש בשמן זרעי ענבים, שנשרף בטמפ' גבוהה במיוחד וכמעט שלא מפיק ריחות לא נעימים של טיגון. האמת היא שהשמן הזה מצוין גם לטיגון עמוק, אבל נראה אתכם מבזבזים בקבוק שמחירו כ- 50 שקל על מחזור טיגון אחד.
אפשר גם לאפות מסדרים את הפלאפלים על נייר אפייה משומן, מרססים או מברישים בשמן זית ואופים בטמפ' של 220 מעלות כ- 15 דקות. בשיטה הזאת הכדורים מתקבלים מעט פחות פריכים.

לילה השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים גרגרי חומוס בקערה עם שפע מים למשך לילה.

2

למחרת מסננים, שוטפים ומעבירים למטחנת בשר.

3

מוסיפים דג, עשבי תיבול, בצל, שום ולחם וטוחנים. אם אין מטחנה, עובדים עם מעבד מזון בפולסים (פחות מומלץ אבל אפשרי).

4

מעבירים לקערה ומוסיפים תבלינים, מיץ וקליפת לימון. מערבבים.

5

יוצרים מהתערובת כדורים בעזרת מכשיר ייעודי לפלאפל (בקוטר 4 ס"מ) או מגלגלים בידיים רטובות כדורים בגודל פינג-פונג פחוסים מעט. מניחים על מגש.

6

מטגנים בשמן עמוק או רדוד.