הפלמידה הוא דג בשרני והעצמות שלו הן לא מהסוג הדקיק שקשה לשלוף, לכן הוא מתאים לצלייה כשהוא שלם או פרוס לסטייקים. הוא מצוין גם בבישול או על הגריל, ובכל המקרים זקוק לזמן בישול קצר, אחרת הוא מתייבש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לרוטב
אופן ההכנה
1
מלהיטים מחבת ברזל עבה. מושחים דג בשמן זית משני הצדדים ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים תימין, מרווה וזעתר במחבת ומעליהם מניחים את הדג. צורבים את הדג כ־5 דקות בלי לגעת בו, הופכים בעזרת מרית סיליקון או עץ דקה וצולים 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, ממתינים עוד כ־5 דקות (החום ממשיך לבשל את הדג). מוציאים מהמחבת, חוצים ומפרקים את הבשר מעל העצם לפיסות עבות או פורסים את הדג ל־4 עם העצם ומגישים כ'סטייקים' לצד הסלט.
מכינים סלט ורוטב ומגישים
2
מערבבים שומר, ארוגולה, צ'ילי ירוק, ריג'לה ופטרוזיליה בקערה. מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת לרוטב אטום וחלק או מעבדים במעבד מזון. יוצקים מעל הסלט, מניחים פיסות דג מערבבים ומגישים, אפשר לצד איולי קשיו חזרת (ראו מתכון).