מתכון

פלפלים ממולאים בבורגול, בשר והמון עשבי תיבול

כל הפלפלים המתוקים מסוג גמבה נקראים בעברית "פלפלת" ולא כפי שנהוג לכנותם "פלפל", שזהו שמו של התבלין ולא הירק

22,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
פלפלים ממולאים בבורגול, בשר והמון עשבי תיבול. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
פלפלים ממולאים בבורגול, בשר והמון עשבי תיבול. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

תקראו לה פלפלת
כל הפלפלים המתוקים מסוג גמבה ודומיה בארץ  נקראים בעברית תקנית "פלפלת" ולא כפי שנהוג לכנותם — "פלפל", שזהו שמו של התבלין ולא של הירק. רק בריאות! פלפל אדום אחד ביום מספק את מנת הוויטמין C המומלצת. זה נכון לגבי פלפל טרי בלבד. בפלפל יש גם כמות יפה של בטא קרוטן — נוגד חמצון שעמיד בפני בישול והופך בגוף לוויטמין A. חביב הדיאטניות ב-100 גרם פלפל(ת) יש רק 27 קלוריות. על הקליפה אחרי הבישול הקליפה מתקמטת וטעמה נעשה מעט מריר. אפשר להסיר אותה או להוסיף מעט סוכר. פלפלת היא המקור לפפריקה תבלין העל של ההונגרים ויתר עמי הבלקן, המיוצר מפלפלים מתוקים ומיובשים שנטחנים לאבקה. הפפריקה נמכרת בשלוש רמות חריפות — מתוקה, מדיום וחריפה. למרוקאים יש פפריקה מבריקה שנשמרת בשמן ולספרדים יש פפריקה חומה מעושנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הפלפלים למילוי

1

מסירים את כיפות הפלפלים ומרוקנים מגרעינים.

מכינים את המלית

2

משרים בורגול ב-2 כוסות מים רותחים כ-15 דקות עד שסופח נוזלים ומתרכך.

3

בינתיים מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 2 דקות עד שמתחיל להתרכך.

4

מסננים את הבורגול הרך מיתרת המים (אם נותרו) ומערבבים עם הבצל ועם יתר החומרים.

ממלאים את הפלפלים, מכינים את הרוטב ומבשלים

5

ממלאים את הפלפלים במלית עד הסוף ומסדרים בסיר רחב. מניחים ביניהם את הפירות המיובשים, ואם נשארת מלית אפשר למלא בה את הפירות המיובשים.

6

מערבבים את חומרי הרוטב למרקם אחיד ויוצקים על הממולאים וסביבם. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-40 דקות עד שהפלפלים מתרככים והבשר מבושל. לחילופין מסדרים את הפלפלים בתבנית ואופים ב-180 מעלות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים. בתום הבישול נוזלי הרוטב אמורים להגיע למרקם סמיך.

7

מגישים מייד או מעבירים לקירור ומחממים בחום נמוך או במיקרוגל.