מתכון

פלפלים ממולאים בריזוטו ועגבניות

שפים מבשלים בבית: אדי מזרחי מכין פלפלים ממולאים בריזוטו ועגבניות

22,249 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פלפלים ממולאים צמחוניים של אדי מזרחי. צילום: אדי מזרחי
פלפלים ממולאים צמחוניים של אדי מזרחי. צילום: אדי מזרחי

את הריזוטו מבשלים כמו אורז רגיל ואז מוסיפים לו תערובת עגבניות ותבלינים שנותנת לו מרקם קרמי ועושר טעמים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המילוי

1

מטגנים אורז ב-1 כף שמן זית כדקה או שתיים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות.

2

מטגנים בצל 8-6 דקות מעל להבה בינונית עד שהוא מזהיב. מוסיפים עגבניות ושום ומטגנים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות, מדי פעם מערבבים.

3

מוסיפים מיץ עגבניות, מלח, פלפל שחור, כמון ושמיר, מערבבים ומבשלים 10 דקות מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את האורז המבושל, מערבבים וממלאים את הפלפלים עד לגובה של כ-1 ס"מ מהקצה.

מכינים רוטב ומבשלים

4

יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לסיר רחב ומערבבים. מבשלים 3-2 דקות. מסדרים את הפלפלים בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות, מעבירים את הסיר (עדיין מכוסה) לתנור וצולים 50 דקות. מסירים את המכסה וצולים 10 דקות נוספות לקבלת מעטה שחום. מגישים לצד טחינה, סלט ירקות קצוץ דק וכוסית עראק.