את הריזוטו מבשלים כמו אורז רגיל ואז מוסיפים לו תערובת עגבניות ותבלינים שנותנת לו מרקם קרמי ועושר טעמים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים את המילוי
1
מטגנים אורז ב-1 כף שמן זית כדקה או שתיים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות.
2
מטגנים בצל 8-6 דקות מעל להבה בינונית עד שהוא מזהיב. מוסיפים עגבניות ושום ומטגנים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות, מדי פעם מערבבים.
3
מוסיפים מיץ עגבניות, מלח, פלפל שחור, כמון ושמיר, מערבבים ומבשלים 10 דקות מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את האורז המבושל, מערבבים וממלאים את הפלפלים עד לגובה של כ-1 ס"מ מהקצה.
מכינים רוטב ומבשלים
4
יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לסיר רחב ומערבבים. מבשלים 3-2 דקות. מסדרים את הפלפלים בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות, מעבירים את הסיר (עדיין מכוסה) לתנור וצולים 50 דקות. מסירים את המכסה וצולים 10 דקות נוספות לקבלת מעטה שחום. מגישים לצד טחינה, סלט ירקות קצוץ דק וכוסית עראק.