מתכון

פלפל שושקה צלוי בשמן פפריקה וזעפרן

מה שמעניק לפלפלים האלה את טעמם המיוחד הוא צלייה כפולה

9,663 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פלפל שושקה צלוי בשמן פפריקה וזעפרן של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פלפל שושקה צלוי בשמן פפריקה וזעפרן של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

תחילה קולים אותם בתנור כדי לרכך ולתת להם את הגוון החרוך הטעים שאנחנו מכירים. לאחר מכן אופים אותם בטמפרטורה נמוכה יחסית בתוך משרה של שמן פפריקה, זעפרן ושום – זה מאפשר לפלפלים לספוג את הטעמים שסביבם. אני משתמש בפלפלי שושקה כי הם יותר קלים לקילוף והם גם פחות בשרניים מפלפלים רגילים, ולכן סופחים טוב יותר את טעמי המשרה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לטמפ' מקסימלית (250 מעלות).

2

מערבבים פפריקה ושמן בקערית ומשהים למשך 10 דקות. מסננים את השמן במסננת הכי דקה שיש (אם אין, אפשר לסנן בבד חיתול) עד שמתקבל שמן אדום צלול. מוסיפים חוטי זעפרן.

3

מורחים פלפלים בשמן הפפריקה והזעפרן ומניחים בתבנית.

4

צולים 5 דקות מכל צד עד שהקליפה מתנתקת מהבשר ונחרכת. מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה או לשקית לצינון מלא. מורידים את טמפ' התנור ל- 150 מעלות.

5

קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים ומניחים בתבנית קטנה בצפיפות. יוצקים את כל יתרת השמן, מניחים פרוסות שום על הפלפלים ומתבלים במלח ופלפל.

6

אופים 15 דקות לספיגת טעמים.

7

מצננים לטמפ' החדר לפני ההגשה. אפשר גם לאכול קר מהמקרר. שומרים עד 10 ימים במקרר.