מתכון

פנצנלה עלי גפן צעירים ובייקון טלה

את עלי הגפן ניתן לקטוף בבוסתן בתחילת הקיץ. אם אין לכם איפה ללקט עלי גפן השתמשו בריג'לה או בכל ירק עלי צעיר אחר

1,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פנצנלה עלי גפן צעירים ובייקון טלה של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פנצנלה עלי גפן צעירים ובייקון טלה של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעגבניות

לקרוטונים

אופן ההכנה

צולים את העגבניות

1

מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות) במצב גריל. מניחים את העגבניות עם הענפים במחבת, מזלפים עליהן שמן זית, בוזקים מלח ומכניסים את המחבת לתנור (או לטאבון). צולים את העגבניות עד שהן משחימות ומתרככות. מוציאים מהתנור ומצננים.

2

מטגנים פרוסות בייקון טלה במחבת עד שהוא קריספי ושחום.

מכינים את הקרוטונים

3

מחממים שמן זית במחבת עם מלח ופלפל ומטגנים את קוביות הלחם עד שהן מזהיבות ופריכות מאוד.

4

מוציאים את עלי הגפן מהמים ומנערים מנוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים עלי פטרוזיליה, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את פרוסות הבייקון ואת הקרוטונים, מניחים מעל אשכול עגבניות צלויות ומזלפים שמן זית.