החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעגבניות
לקרוטונים
אופן ההכנה
צולים את העגבניות
1
מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות) במצב גריל. מניחים את העגבניות עם הענפים במחבת, מזלפים עליהן שמן זית, בוזקים מלח ומכניסים את המחבת לתנור (או לטאבון). צולים את העגבניות עד שהן משחימות ומתרככות. מוציאים מהתנור ומצננים.
2
מטגנים פרוסות בייקון טלה במחבת עד שהוא קריספי ושחום.
מכינים את הקרוטונים
3
מחממים שמן זית במחבת עם מלח ופלפל ומטגנים את קוביות הלחם עד שהן מזהיבות ופריכות מאוד.
4
מוציאים את עלי הגפן מהמים ומנערים מנוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים עלי פטרוזיליה, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את פרוסות הבייקון ואת הקרוטונים, מניחים מעל אשכול עגבניות צלויות ומזלפים שמן זית.