פנקוטה קרמית (ובריאה) בטעם מרוכז של פסיפלורה. בלי שמנת בכלל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
לפנקוטה:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1
מערבלים את חומרי הרוטב במעבד מזון למרקם חלק. שומרים במקרר.
מכינים את הפנקוטה:
2
יוצקים חלב לסיר קטן, זורים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כ-10 דקות. מוסיפים סוכר ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהג’לטין והסוכר נמסים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. מצננים מעט.
3
מערבבים יוגורט ונוזל פסיפלורה בקערה, מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב.
מגישים:
4
יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. בהגשה הופכים לצלוחיות אישיות ומקשטים ברוטב פירות היער.