מתכון

פנקוטה תות ושוקולד לבן ברוטב תותים

הקינוח האולטימטיבי לארוחה רומנטית או לארוחת רושם. מכינים יום מראש ומורידים את עול הקינוח מהלו”ז ומהלב

4,783 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פנקוטה תות ושוקולד לבן ברוטב תותים. צילום: רונן מנגן
פנקוטה תות ושוקולד לבן ברוטב תותים. צילום: רונן מנגן

הקינוח האולטימטיבי לארוחה רומנטית או לארוחת רושם. מכינים יום מראש ומורידים את עול הקינוח מהלו”ז ומהלב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב תותים:

להגשה:

אופן ההכנה

. מכינים את רוטב התותים

1

מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת מרקם חלק. שומרים במקרר.

מכינים פנקוטה

2

יוצקים שמנת מתוקה וחלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כרבע שעה. מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, מבלי להביא לרתיחה.

3

מגבירים מעט את האש, מוסיפים שוקולד קצוץ ורוטב תותים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

4

יוצקים לתבנית סיליקון שקעים או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.

מגישים

5

הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות, מקשטים ברוטב תותים ותותים טריים ו.

גיוון: אם אין קוואנטרו אפשר להשתמש בכל ליקר אחר.