מתכון

פנקייק גבינת טבורוג עם צ'אטני סלק וביצה עלומה

ארוחת בוקר של אלופים - מתכון לפנקייק מושקע עם גבינת טבורוג, צ'אטני סלק, ביצה עלומה וברוקומיני

2,249 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פנקייק גבינת טבורוג עם צ'אטני סלק, ביצה עלומה וברוקומיני של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר
פנקייק גבינת טבורוג עם צ'אטני סלק, ביצה עלומה וברוקומיני של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

החומרים

לפנקייק

לצ'אטני סלק

לביצים עלומות

אופן ההכנה

הפנקייק

1

מערבבים בקערה את גבינת הטבורוג, הביצים, הסוכר, המלח, הקמח והפרמזן רק עד קבלת תערובת אחידה.

2

מקמחים את משטח העבודה ויוצרים מעין קציצות מהתערובת. עוטפים כל קציצה בשכבה דקה של קמח מהמשטח המקומח.

3

מטגנים את הפנקייקים במחבת עם חמאה כדקה בכל צד.

הצ'אטני

4

מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את התבלינים השלמים והג'ינג'ר ומערבבים במשך 2 דקות.

5

מוסיפים את הסלקים, האגס, השום, הבצלים והפלפל חלפיניו ומערבבים במשך 5 דקות.

6

מוסיפים את הסוכר, מערבבים, מקטינים את האש ומערבבים עד שהסוכר נמס.

7

מוסיפים את החומץ, המלח וכף מים, מגבירים את האש ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.

8

טוחנים את התערובת במעבד מזון בפולסים עד קבלת מחית לא אחידה. מצננים.

הביצים העלומות

9

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את המלח והחומץ.

10

שוברים כל ביצה בנפרד לקערה קטנה. יוצרים תנועות סיבוביות במים הרותחים ומוזגים את הביצה בעדינות למרכז המערבולת. שומרים על תנועות סיבוביות במים כדי שהביצה לא תשקע במשך 3 דקות. מוציאים בעדינות את הביצה מהמים.

הרכבת המנה

11

ניחים במרכז כל צלחת 3 פנקייקים. בין הפנקייקים מורחים שכבה עדינה מצ'אטני הסלק ובראש הערימה מורחים שכבה נדיבה. מניחים ביצה עלומה על הערימה ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל.

12

מערבבים בקערה את עלי מיקרו החרדל, הברוקומיני, שמן הזית, מיץ הלימון והשום. מניחים בזהירות את הסלט על הערימה ומגישים מיד