מתכון

פנקייק

התעוררתם מאוחר? השף חנוך שכטר דאג למתכונים לבראנץ' ובראשם מככב הפנקייק

1,849 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
פנקייק של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר
פנקייק של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנפים יחד לקערה בעזרת מסננת את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

2

בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החמאה והסוכר כ-3 דקות. מערבבים את החלב עם תערובת הביצים. מוסיפים את המרכיבים היבשים לתערובת הביצים והחלב בעזרת מטרפה.

טיגון

3

מחממים מחבת טפלון מעל להבה בינונית. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה, ולצדה כפות נוספות מהבלילה ככל שמאפשר המקום.

4

כשהפנקייק מתמלא בועות קטנות והבלילה טרם התייבשה, הופכים אותו בעזרת מרית מתכת דקה. מוציאים כשמרכז הפנקייק נראה יבש כשבוצעים אותו.