את הבצק לא מעבירים במכונת פסטה אלא מעצבים חופשי בין הידיים לכל צורה שרוצים – עדיף צורות דקות יחסית כדי להבטיח בישול אחד. אם אתם רוצים לתת לפסטה צבע וניחוח מעניינים משרים 5-4 חוטי זעפרן ב-2 כפות מים רותחים ומוסיפים לבצק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים פסטה
1
מעבדים קמח עדשים, ביצים וחלמונים ומלח במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד, גמיש ומבריק. אם הבצק קשה מידי מוסיפים 1 כף שמן זית, אם הוא רך מידי מוסיפים מעט קמח עדשים. יוצרים מהבצק מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר.
2
צובטים מהבצק כדורים בגודל תפוז סיני, ומגלגלים בין הידיים לרצועות דקות באורך של כ-8 ס"מ. מניחים בקופסה ומקמחים בקמח עדשים (כדי שלא יתייבשו).
מבשלים את פסטה
3
מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גבוה ורחב. זורקים את הפסטה פנימה ומבשלים כ-2 דקות עד שהפסטה צפה על פני המים. מסננים ומגישים מיד עם כל רוטב שתרצו.