החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטה
לרוטב
אופן ההכנה
פסטה
1
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מוסיפים מעט שמן זית לפסטה, למניעת הידבקות.
רוטב
2
יוצקים את שמן הזית לסיר גדול. מוסיפים את הבזיליקום ומטגנים על להבה בינונית, עד שהבזיליקום נעשה פריך וקריספי. מוציאים את הבזיליקום ומכניסים את השום.
3
מוסיפים מיד את העגבניות השלמות ומתבלים - מקפידים שלא לשרוף את השום. מביאים את העגבניות לרתיחה תוך ערבוב מתמיד למניעת חריכה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד 20 דקות.
4
מוסיפים את העגבנית המרוסקות, המלח והסוכר, ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת, תוך ערבוב תכוף.