מתכון

פסטה עגבניות

רוצים לפנק את הילדים עם אוכל טעים ובריא בהפסקות בבית הספר? במקום סתם כריך, הכינו לו לאנץ' בוקס עם פסטה מושקעת

4,375 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
פסטה עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון־אסיף
פסטה עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון־אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטה

לרוטב

אופן ההכנה

פסטה

1

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מוסיפים מעט שמן זית לפסטה, למניעת הידבקות.

רוטב

2

יוצקים את שמן הזית לסיר גדול. מוסיפים את הבזיליקום ומטגנים על להבה בינונית, עד שהבזיליקום נעשה פריך וקריספי. מוציאים את הבזיליקום ומכניסים את השום.

3

מוסיפים מיד את העגבניות השלמות ומתבלים - מקפידים שלא לשרוף את השום. מביאים את העגבניות לרתיחה תוך ערבוב מתמיד למניעת חריכה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד 20 דקות.

4

מוסיפים את העגבנית המרוסקות, המלח והסוכר, ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת, תוך ערבוב תכוף.