מתכון

פסטה עם עגבניות שרי וירקות צלויים

חומרי הגלם יושבים בשולי המגש, מספרים את סיפורה של המנה ומעוררים סקרנות ותיאבון

10,520 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פסטה עם עגבניות שרי וירקות צלויים של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פסטה עם עגבניות שרי וירקות צלויים של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הכנה מראש: את הרוטב והירקות הצלויים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר (את הרוטב אפשר להקפיא).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לירקות הצלויים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות

1

מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים צ'ילי ירוק ושום על להבה בינונית דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות שרי ומבשלים 10 דקות עד שהעגבניות מתפרקות.

2

מסננים את תכולת הסיר במסננת דקה תוך כדי מעיכת העגבניות לדופן המסננת. מחזירים לסיר ומבשלים כ-15 דקות להבה גבוהה עד שהרוטב מצטמצם ב- 1/3. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר או במקפיא.

מכינים ירקות צלויים

3

מחממים תנור למצב גריל. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מערבבים את כל החומרים בעדינות בקערה עם שמן זית ומלח אטלנטי ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.

5

צולים בתנור 15-10 דקות עד שהירקות מקבלים חריכה יפה. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים ומומלחים היטב עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומחזירים לסיר.

7

מחממים סיר נוסף עם שמן זית ומטגנים צ'ילי ושום כדקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את רוטב העגבניות ומחממים 4-3 דקות.

8

מעבירים את הרוטב לסיר עם הפסטה, מערבבים במשך דקה ומתקנים תיבול.

9

מסדרים את הפסטה על מגש גדול ויפה. דוחפים מעט את הפסטה הצידה ובמקום שהתפנה מניחים צרורות של בזיליקום. מניחים מעל הפסטה את הירקות הצלויים ומגלפים מעט ממשולש הפרמזן. מניחים את יתרת הפרמזן בצמוד לצרורות הבזיליקום (אפשר גם להניח מגררת פרמזן ליד) ומגישים.