ההכנה מתחילה בצמצום ציר בקר (אפשר לקנות ציר איכותי מוכן במעדניות ובקצביות). אבי קורא לרצועות "רצועות סטרוגנוף" והן זולות בכ- 20% מהפילה עצמו. הן מעולות לפסטות, להקפצה מהירה ברוטב אסיאתי או להכנת ביף סטרוגנוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
יוצקים ציר עגל ושני סוגי יין לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מוסיפים פלפל גרוס ופטריות ומבשלים כ-35 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/8 הכמות והרוטב מסמיך.
2
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.
3
מוסיפים רצועות פילה לסיר עם הרוטב המצומצם ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.
4
מוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב. מערבבים תוך נענוע הסיר כדקה עד שהפסטה נעטפת ברוטב ומגישים.