מתכון

פסטה עם רצועות פילה ביין אדום ופטריות פורצ'יני

רצועות הפילה הן הקצוות של נתח הפילה, שמהן אי אפשר להכין סטייקים יפים.הן מעולות לפסטות

2,725 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פסטה פפרדלה. צילום: shutterstock
פסטה פפרדלה. צילום: shutterstock

ההכנה מתחילה בצמצום ציר בקר (אפשר לקנות ציר איכותי מוכן במעדניות ובקצביות).  אבי קורא לרצועות "רצועות סטרוגנוף" והן זולות בכ- 20% מהפילה עצמו. הן מעולות לפסטות, להקפצה מהירה ברוטב אסיאתי או להכנת ביף סטרוגנוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים ציר עגל ושני סוגי יין לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מוסיפים פלפל גרוס ופטריות ומבשלים כ-35 דקות על להבה גבוהה ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/8 הכמות והרוטב מסמיך.

2

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.

3

מוסיפים רצועות פילה לסיר עם הרוטב המצומצם ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.

4

מוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב. מערבבים תוך נענוע הסיר כדקה עד שהפסטה נעטפת ברוטב ומגישים.