כש"פולי" הפסטה היו מוכנים, הם היו משתלבים בלא מעט תבשילים: חמין של חורף, קציצות דג חריפות או מרק ירקות שפותח את ארוחת שישי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים קמח ומלח בקערה, יוצרים גומה ויוצקים את המים בהדרגה (לא בהכרח תצטרכו את כולם) מתחילים מקצת פחות מחצי כוס ומערבבים. עוצרים את הוספת המים כשהבצק גמיש ורך, ממש כמו פלסטלינה. מוסיפים את השמן ולשים להטמעה. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים בצד ל־1/2 שעה.
2
מחממים תנור ל־140 מעלות. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים בגודל כדורי פינג פונג. מרדדים כל חלק לגליל דקיק (בקוטר של כ־1/2 ס"מ וחותכים למקטעים בעובי 1 ס"מ, מגלגלים כל מקטע לאליפסה ויוצרים שקע קטן בעזרת האצבע כך שיראו כמו פולי קפה. מעבירים לקופסה מקומחת היטב ומפדרים בקמח.
3
מעבירים את הפסטה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים 1/2 שעה. לחלופין, אפשר להניח לייבוש של 24 ־ 48 שעות באוויר הפתוח על סדין או נייר אפייה. שומרים עד חודש בצנצנת סגורה במקום מוצל.