בארץ יש פסטה שחורה כשרה, שנצבעת בעזרת קצת אבץ; במעדניות אפשר להשיג את הגרסה המקורית, שעושה שימוש בדיו דיונונים. האפקט של הצבע מרשים במיוחד והפסטה הזו יכולה בקלות להפוך למנת אירוח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים פסטה בשפע מי מלח לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה. מסננים.
2
בינתיים מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים שום מעוך, שום קונפי וארטישוק ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב עד שעולה ניחוח של שום. מוסיפים עגבניות משני סוגים ומערבבים דקה.
3
מוסיפים למחבת את הפסטה, זיתים ויין לבן ומבשלים 4-3 דקות תוך נענוע המחבת עד שהפסטה נעטפת ברוטב.
4
מעבירים לקערת הגשה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומגישים.