מתכון

פסטה שחורה-צבעונית

הטעמים הבועטים שלה הם תוצאה של שימוש במוצרי מזווה טובים והיא אהובה גם על ילדים על אף שהיא מכילה יין

11,724 בשלנים התעניינו במתכון זה
פסטה שחורה-צבעונית של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה
פסטה שחורה-צבעונית של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה

בארץ יש פסטה שחורה כשרה, שנצבעת בעזרת קצת אבץ; במעדניות אפשר להשיג את הגרסה המקורית, שעושה שימוש בדיו דיונונים. האפקט של הצבע מרשים במיוחד והפסטה הזו יכולה בקלות להפוך למנת אירוח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים פסטה בשפע מי מלח לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה. מסננים.

2

בינתיים מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים שום מעוך, שום קונפי וארטישוק ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב עד שעולה ניחוח של שום. מוסיפים עגבניות משני סוגים ומערבבים דקה.

3

מוסיפים למחבת את הפסטה, זיתים ויין לבן ומבשלים 4-3 דקות תוך נענוע המחבת עד שהפסטה נעטפת ברוטב.

4

מעבירים לקערת הגשה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומגישים.