החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה בסיר עם שפע מים רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים 1/2 מצקת ממי הבישול.
מכינים את הרוטב ומוסיפים את הפסטה
2
מחממים מחבת רחבה עם שמן ומאדים בצל 3-2 דקות לשקיפות. מוסיפים בייקון ומקפיצים עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח.
3
יוצקים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים אפונה טרייה, פרמזן, מלח, פלפל ואת מי הבישול ששמרנו ומערבבים. מבשלים דקה-שתיים עד שהאפונה מתרככת והרוטב מסמיך מעט.
4
מוסיפים את הפסטה המבושלת, מחזירים לרתיחה ומבשלים דקה לחיבור טעמים.
להגשה
5
מחלקים את הפסטה עם הרוטב לקערות אישיות ומניחים 3 פרוסות בייקון על כל קערה.