מתכון

פסטה שמנת, אפונה ובייקון

הבייקון קצוץ ומשולב ברוטב, אך הוספנו גם פרוסות שלמות שטוגנו בנפרד והגשנו על הפסטה

11,238 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פסטה שמנת, אפונה ובייקון של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פסטה שמנת, אפונה ובייקון של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה בסיר עם שפע מים רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים 1/2 מצקת ממי הבישול.

מכינים את הרוטב ומוסיפים את הפסטה

2

מחממים מחבת רחבה עם שמן ומאדים בצל 3-2 דקות לשקיפות. מוסיפים בייקון ומקפיצים עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח.

3

יוצקים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים אפונה טרייה, פרמזן, מלח, פלפל ואת מי הבישול ששמרנו ומערבבים. מבשלים דקה-שתיים עד שהאפונה מתרככת והרוטב מסמיך מעט.

4

מוסיפים את הפסטה המבושלת, מחזירים לרתיחה ומבשלים דקה לחיבור טעמים.

להגשה

5

מחלקים את הפסטה עם הרוטב לקערות אישיות ומניחים 3 פרוסות בייקון על כל קערה.