מתכון

פסטה תוצרת בית עם ארטישוק ולימון של אהרוני

אפשר להכין בבית פסטה כמו במסעדה

52,912 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פסטה תוצרת בית עם ארטישוק ולימון. צילום: Brimag
פסטה תוצרת בית עם ארטישוק ולימון. צילום: Brimag

החומרים טבלת מידות ומשקלות

בצק לפסטה ביתית:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את בצק הפסטה:

1

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת בצק פירורי. מוצאים את הבצק וממשיכים ללוש בידיים או במרדד בצק למיקסר עד שהוא קשה אך אחיד. מוסיפים מים או קמח לפי הצורך. מרדדים את הבצק בהדרגה לעובי הכי דק שאפשר ומניחים על משטח עבודה מקומח קלות. חותכים לרצועות בעובי כ-1 ס"מ. מומלץ לתת לרצועות הבצק להתייבש באוויר הפתוח.

מכינים את הרוטב:

2

חוצים את לבבות הארטישוק ופורסים לפרוסות עבות.

3

שמים שמן, שום ומרווה במחבת רחבה ומחממים עד שניחוחות השום והמרווה מורגשים. מוסיפים את הארטישוקים ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות עד הזהבה. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים 2 דקות.

4

מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח. מסננים ומעבירים למחבת. מערבבים, זורים מעל פרמזן, פטרוזיליה וצנוברים, מערבבים ומגישים.

4 טיפים לבישול פסטה:

  1. מקפידים לבשל את הפסטה במים רותחים מלוחים ביחס של 1 ליטר מים + 10 גרם (½1 כפיות) מלח על כל 100 גרם פסטה.
  2. את המלח מוסיפים למי הבישול רק לאחר שהמים רתחו (זאת כדי לא להוריד את נקודת הרתיחה של המים). מומלץ להוסיף מלח גס או מלח ים תיכוני על פני מלח רץ.
  3. מוסיפים את הפסטה רק כשהמים רותחים.
  4. רגע לפני שמסננים את הפסטה זכרו לשמור בצד ככוס ממי הבישול של הפסטה לרוטב. העמילן שבמי הבישול יחד עם השמן שברוטב יוצרים תחליב שמזגג את הפסטה לרוטב סמיך ואחיד